Langtidshævede gulerodsboller med græskar-, solsikkekerner og hørfrø

 

Lavede disse lækre gulerodsboller i weekenden til min familie og de blev spist med stor begejstring!

Opskriften er ud fra hvad jeg lige havde i køkkenskabene og resultatet blev ret vellykket 🙂 Derfor er målene også ca. mål. Men prøv dig frem.

Ingredienser

  • 500 g hvedemel
  • 100 g fuldkornsdurummel
  • 100 g grovvalsede havregryn
  • 1 tsk tørgær (kan erstates med 10-15 g alm gær, rørt ud i vandet)
  • 2 håndfulde revet gulerod
  • 1 håndfuld græskarkerner
  • 1 håndfuld solsikkekerner
  • 1 håndfuld hørfrø
  • 1 spsk havsalt
  • 5-7 dl vand
  • 3 dråber stevia eller 1 tsk honning
  • 1 spsk olivenolie

Fremgangsmåde

Bland alle de tørre ingredienser sammen inkl. revet gulerod og kerner/frø. Tilsæt vand, stevia og olie og rør til det har grødkonsistens. Dejen må gerne være lind, det giver nemlig nogle lækre saftige boller.

Sættes i køleskabet til næste dag.

Tænd ovnen på 230 grader. Sæt “klatter” af dejen på en bageplade og drys med græskar-, solsikkekerner og hørfrø. Tryk kernerne lidt ned i dejen.

Bages i ovenen ca. 20 min. eller til de er gyldne og lyder hule når man banker på dem.

Værsgo og nyd 🙂

Advertisements

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s